Zakintos

Nalazi se između Krfa i Peloponeza, sa kojim je povezan redovnom trajektnom linijom (Kilini-Zakintos) u Jonskom moru. Starogrčki bogovi Artemida i Apolon su ovo ostrvo birali za odmor, zbog blage klime, idiličnih pejsaža, divnih peščanih plaža, plavog mora i nezaboravnog zalaska sunca. Zakintos (400 km2) treće je po veličini ostrvo i najjužnije u jonskom arhipelagu, sa 35.000 stanovnika. Ostrvo je dobilo ime po Zakintu, sinu trojanskog kralja Dardana. Poznato kao jedno od najsunčanijih ostrva Grčke, ima blagu klimu i dosta zelenila. Simbol Zakintosa i razlog zašto turisti iz celog sveta biraju ovo ostrvo za svoj odmor je nadaleko čuvena plaža "Navajo", Plava pećina, Careta Careta (zaštićena vrsta kornjača u nacionalnom parku), i 5 km duga peščana plaža u Laganasu, 16 fantastičnih plaža ka rtu Vasilikos, kao i nezaboravan noćni život. Preporučujemo vam izlete obilaska ostrva ili odlazak do obližnjih ostrva (Lefkada, Kefalonija), kao i posetu Olimpiji na Peloponezu, mestu održavanja Olimpijskih igara u Antičkoj Grčkoj.

Grad Zakintos je glavni grad i luka na ostrvu sa 10.000 stanovnika. Grad, na čiju arhitekturu su Venecijanci imali značajan uticaj u periodu njihove vladavine ovim delom Grčke, se nalazi na istočnom delu ostrva. Jedno je od najposećenijih turističkih mesta. Novoizgrađeni deo grada je podignut na ruševinama prethodnih građevina u autentičnoj arhitekturi, posle zemljotresa 1953. godine, kako bi se što više sačuvao i obnovio njegov raniji izgled.

Cilivi - malo mesto sa lepom peskovitom plažom na severoistočnoj obali Zakintosa, udaljeno je 9 km od aerodroma i 5 km od glavnog grada. Nalazi se blizu oblasti Planos, okružen vinogradima, maslinjacima, voćnjacima i baštama. Veoma je popularno mesto za porodični odmor, zbog plitke peskovite plaže duge 4 km.

Argasi je malo turističko mesto koje se nalazi 4 km od glavnog grada Zakintosa, sa kojim je u sezoni povezan vozićem. Prostire se celom dužinom uske plaže od 5 km i kao popularno turističko mesto ima sve sadržaje za dobar odmor i atraktivan noćni život u mnogim barovima, restoranima i tavernama.

Laganas se nalazi na južnoj obali ostrva, udaljen 8 km od grada Zakintosa i 7 km od aerodroma. Smešten je u podnožju blagih brda koja se uzdižu prema planinama. Svoju najveću popularnost stekao je zbog 5 km duge plitke peščane plaže i čuvenog noćnog života.Vila Agoulos Inn


Kontakt telefon: +302 6950 272 83

Lokacija: nalazi se na samoj obali, 550 m od centra Argasija, 550 m od centra Argasija, 15 minuta od aerodroma, 7 km od grada Zakintosa.

Hotelski sadržaj: bar pored bazena, otvoreni bazen, recepcija, sef.

Sobe: čajna kuhinja sa posuđem i priborom, klima uređaj, kupatilo sa toaletom, terasa, SAT TV.

Studio 1/2: u jednoj prostoriji čajna kuhinja i bračni ili dva obična ležaja.

Studio 1/3: u jednoj prostoriji čajna kuhinja i tri obična ležaja ili bračni i jedan običan ležaj.

Napomena: grčki standard za normalni ležaj je 185x75-80 cm, a za bračni ležaj (2 osobe) je 185-190x130-155 cm (u pojedinim slučajevima moguća su odstupanja mera ležaja od našeg standarda). Doplata za korišćenje klima uređaja je 6 evra po danu, za korišćenje sefa 2 evra po danu i plaća se na licu mesta.

Website: www.agouslosinnzante.com


Vila Bratis


Lokacija: nalazi se 80 m od plaže, u mirnom delu Laganasa, 500 m od centra.

Hotelski sadržaj: parking.

Sobe: čajna kuhinja sa posuđem i priborom, klima uređaj, kupatilo sa toaletom, terasa, TV.

Apartman 1/4: u jednoj prostoriji čajna kuhinja i krevet na razvlačenje, a u drugoj prostoriji jedan bračni ležaj.

Duplex apartman 1/5: u jednoj prostoriji čajna kuhinja i krevet na razvlačenje, u drugoj prostoriji jedan bračni ležaj, a u trećoj prostoriji jedan bračni ležaj. Poseduje 2 kupatila.

Napomena: grčki standard za normalni ležaj je 185x75-80 cm, a za bračni ležaj (2 osobe) je 185-190x130-155 cm (u pojedinim slučajevima moguća su odstupanja mera ležaja od našeg standarda). Doplata za korišćenje klima uređaja je 5 evra po danu i plaća se na licu mesta.


Vila Dimitra


Lokacija: nalazi se na 100 m od plaže, u centru Argasija.

Hotelski sadržaj: internet kafe, menjačnica, otvoreni bazen, "snack" bar.

Sobe: čajna kuhinja sa posuđem i priborom, klima uređaj, kupatilo sa toaletom, sef, terasa, TV.

Studio 1/2: u jednoj prostoriji čajna kuhinja i dva obična ležaja.

Studio 1/3: u jednoj prostoriji čajna kuhinja i tri obična ležaja.

Studio 1/4: u jednoj prostoriji čajna kuhinja i dva obična ležaja, a u drugoj prostoriji dva obična ležaja.

Napomena: grčki standard za normalni ležaj je 185x75-80 cm, a za bračni ležaj (2 osobe) je 185-190x130-155 cm (u pojedinim slučajevima moguća su odstupanja mera ležaja od našeg standarda). Doplata za korišćenje klima uređaja je 6 evra po danu, za korišćenje sefa 1 evro po danu i plaća se na licu mesta.


Vila Marinos


Lokacija: nalazi se 150 m od plaže, u mirnom delu Laganasa, 400 m od centra.

Hotelski sadržaj: bežični internet.

Sobe: čajna kuhinja sa posuđem i priborom, klima uređaj, kupatilo sa toaletom, sef, terasa, TV.

Studio 1/2: u jednoj prostoriji čajna kuhinja i dva obična ležaja.

Studio 1/3: u jednoj prostoriji čajna kuhinja, bračni i jedan običan ležaj.

Napomena: grčki standard za normalni ležaj je 185x75-80 cm, a za bračni ležaj (2 osobe) je 185-190x130-155 cm (u pojedinim slučajevima moguća su odstupanja mera ležaja od našeg standarda). Doplata za korišćenje klima uređaja je 5 evra po danu, za korišćenje sefa 1 evro i plaća se na licu mesta. Gosti vile "Marinos" mogu da koriste bazen hotela "Alkyonis" i "Hellens studia", uz obaveznu konzumaciju jednog pića.


Vila Vossos


Lokacija: nalazi se 50 m od plaže, u mirnom delu Laganasa, 300 m od centra.

Hotelski sadržaj: recepcija, "snack" bar, otvoreni bazen, mini market, bilijar.

Sobe: čajna kuhinja sa posuđem i priborom, klima uređaj, kupatilo sa toaletom, sef, telefon, terasa, TV.

Studio 1/2: u jednoj prostoriji čajna kuhinja, jedan bračni ili dva obična ležaja.

Studio 1/3: u jednoj prostoriji čajna kuhinja, jedan bračni i jedan običan ležaj ili tri obična ležaja.

Apartman 1/3: u jednoj prostoriji čajna kuhinja i jedan običan ležaj, a u drugoj prostoriji jedan bračni ležaj ili dva obična ležaja.

Apartman 1/4: u jednoj prostoriji čajna kuhinja i jedan bračni ili dva obična ležaja, a u drugoj prostoriji jedan bračni ležaj ili dva obična ležaja.

Napomena: grčki standard za normalni ležaj je 185x75-80 cm, a za bračni ležaj (2 osobe) je 185-190x130-155 cm (u pojedinim slučajevima moguća su odstupanja mera ležaja od našeg standarda). Doplata za korišćenje klima uređaja je 7 evra po danu, za korišćenje sefa 2 evra i plaća se na licu mesta.


Vila Irida


Lokacija: nalazi se u mirnom delu mesta Argasi, na 200 m od samog centra i 400 m od gradske plaže. Iz vile se pruža prelep pogled na mesto i more. U neposrednoj blizini vile se nalaze prodavnice i taverne, nekoliko modernih hotela sa bazenima koje mogu koristiti gosti vile.

Hotelski sadržaj: garniture za sedenje, parking.

Apartman 02/03: apartmani se sastoje od sobe sa 2 kreveta i sa trećim ležajem manjih dimenzija, odvojene kuhinje (frižider, rešo sa dve ringle, toster, kuker, posuđe za odgovarajući broj osoba), TV, sef, kupatilo (tuš/wc sa peškirima). Terasa sa garniturom za sedenje i pogledom ka moru.

Napomena: klima se posebno doplaćuje (6 evra dnevno).


Vila Maria


Lokacija: nalazi se u mirnom delu mesta Laganasa, na 400 m od duge peščane plaže. U neposrednoj blizini objekta se nalazi veliki broj prodavnica, grčkih taverni, internacionalnih restorana, kao i uslužni bazen hotela "Karas".

Hotelski sadržaj: garniture za sedenje, parking.

Studio 02/03: prostrana soba sa 2 kreveta i kaučom koji može da se koristi kao pomoćni ležaj, u okviru sobe je smešten kuhinjski deo (frižider, rešo sa dve ringle, kuker, posuđe za odgovarajući broj osoba), TV, kupatilo (tuš/wc sa peškirima), terasa sa garniturom za sedenje.

Napomena: klima se posebno doplaćuje (6 evra dnevno).


Vila Papilon


Lokacija: smešten je u samom centru Argasia, 200 m od plaže. Sagrađen u tradicionalnom grčkom stilu, u prelepom zelenilu i sa ljubaznim osobljem, predstavlja pravi izbor za vaš odmor.

Hotelski sadržaj: recepcija, restoran, veliki bazen sa "pool" barom. U neposrednoj blizini se nalazi međugradska autobuska stanica, kao i veliki broj dobro snabdevenih prodavnica, restorana i butika.

Apartman 04/05: apartmani (dupleks) se sastoje od 2 spavaće sobe (u jednoj sobi se nalaze dva ležaja, u drugoj veliki francuski ležaj i jedan zaseban ležaj), izdvojena kuhinja (frižider, rešo sa dve ringle, posuđe za odgovarajući broj osoba), kupatilo (tuš/wc sa peškirima), terasa sa garniturom za sedenje.

Napomena: klima se posebno doplaćuje (6 evra dnevno).


Vila Sokrates


Lokacija: smeštena je 100 m od plaže i 200 m od centra Laganasa.

Hotelski sadržaj: recepcija, bazen.

Studio 02: smešteni su u visokom prizemlju i prvom spratu, poseduju 2 standardna kreveta, kuhinjski deo (frižider, rešo sa dve ringle, kuker, posuđe i pribor za odgovarajući broj osoba), TV, sef, kupatilo (tuš/wc sa peškirima), terasa sa garniturom za sedenje.

Apartman 04: apartmani su smešteni na drugom spratu, poseduju 2 zasebne spavaće sobe, dnevni boravak sa kuhinjom (frižider, rešo sa dve ringle, kuker, posuđe i pribor za odgovarajući broj osoba), klima, TV, sef, kupatilo (tuš/wc sa peškirima), terasa sa garniturom za sedenje i sa pogledom na more i baštu.

Napomena: klima se posebno doplaćuje (6 evra dnevno).


Vila Meltemi


Lokacija: nalazi se u mirnom delu centra Kalamakija, na 350 m od duge peščane plaže - prirodnog rezervata poznatog po kornjačama Caretta-Carreta. U neposrednoj blizini objekta se nalazi veliki broj prodavnica i taverni.

Studio 02: prostrana soba sa dva kreveta, kuhinjski deo (frižider, rešo sa dve ringle, posuđe za odgovarajući broj osoba), klima uređaj, kupatilo (tuš/wc sa peškirima), velika terasa sa garniturom za sedenje.

Napomena: klima se posebno doplaćuje (6 evra dnevno). Gostima je omogućeno korišćenje bazena taverne "Rodeo" odmah preko puta.


Apartmani Karras


Kontakt telefon: +302 6950 519 56

Lokacija: 300 m od peščane plaže, 700 m od centra mesta Laganas.

Hotelski sadržaj: 62 studija i apartmana, bazen sa dečjim delom, "snack" bar pored bazena, roštilj, bilijar, igralište za decu, internet.

Studiji: klima uređaj (uz doplatu na licu mesta), TV, telefon, kuhinjski deo sa rešoom i frižiderom, kupatilo, balkon.

Website: www.zantekarras.gr


Apartmani Paradise


Kontakt telefon: +302 6950 519 56

Lokacija: 150 m od šljunkovite plaže (prelazi se ulica), 400 m od centra mesta Argasi, 4 km od grada Zakintosa, 5 km od aerodroma.

Hotelski sadržaj: dvorište sa bazenom, ležaljke.

Studiji: klima uređaj (uz doplatu na licu mesta), kuhinjski deo sa rešoom i frižiderom, kupatilo, balkon.Cenovnik