Banja Vrdnik

Banja Vrdnik nalazi se u središnjem delu Srema, u podnožju Fruške Gore, na nadmorskoj visini od 240 m. Banja je udaljena od Beograda 74 km, a od Novog Sada 24 km. Klima je umereno-kontinentalna, sa malo padavina, odsustvom vetrova i velikom insolacijom od preko 2.200 časova godišnje. Čist vazduh sa velikim sadržajem ozona banju Vrdnik svrstava i u red vazdušnih banja. Banja Vrdnik ima izvore termalne vode temperature 32,80C, što vodu svrstava u hipoterme, sa širokim spektrom delovanja na ljudski organizam. Lečenje se sprovodi u Zavodu za specijalizovanu rehabilitaciju "Termal", koji raspolaže savremenom opremom za pružanje svih metoda fizikalne medicine i rehabilitacije i stručni timom lekara specijalista i akupunkturologa. Medicinske indikacije: svi oblici reumatskih oboljenja, postoperativna i postreumatska stanja lokomotornog aparata i kičmenog stuba, oboljenja perifernog centralnog motornog neurona, rekovalescentna stanja, respiratorna i ginekološka oboljenja, migrenozna stanja, deformiteti zglobova i kičmenog stuba. Svojim gostima banja pruža mogućnost korišćenja otvorenog olimpijskog bazena, zatvorenih bazena sa toplom termomineralnom vodom, saune i fudbalskog igrališta. U Vrdniku se nalaze manastir Sremska Ravanica i Vrdnička kula - lokalitet iz Rimskog doba, a na Fruškoj Gori se nalazi još 16 manastira, koji svojom lepotom, značajem i vrednošcu kulturnog blaga privlače brojne goste.Norcev 3*


Kontakt telefon: +381 21 480 0222.

Lokacija: na Fruškoj Gori na 506 m.n.v., 4 km od Iriškog Venaca, 20 km od Novog Sada, u prirodnom okruženju. Od Beograda autoputem ka Zagrebu, zatim preko Rume, Iriga, Iriškog venca (desno ka TV tornju) ili autoputem za Novi Sad, od Novog Sada pravcem za Frušku goru do Iriškog Venca (levi gornji put za TV toranj).

Hotelski sadržaj: parking, recepcija, 108 smeštajnih jednica raspoređenih u 39 soba i 5 apartmana, TV sala, čitaonica, sala za sastanke sa 15 računara, Wi-Fi, stoni tenis, šah, pikado, bilijar, stoni fudbal, brdsko planinski bicikli, zatvoreni bazen, sauna, teretana, restoran, restoranska terasa.

Sobe: klasični ili francuski ležajevi, kupatilo, TV, kablovska televizija, klima uređaj, telefon, Wi-Fi.

Apartman: mini bar, hotel raspolaže i sa jednim predsedničkim apartmanom.

Ishrana: meni (klasično usluživanje na bazi ankete).

Website: www.norcev.rs


RH Termal 3*


Kontakt telefon: +381 22 465-122, 465-586

Lokacija: na Fruškoj Gori, na 540 m.n.v., 75 km od Beograda, 24 km od Novog Sada i 15 km od Rume. U samom mestu je manastir Sremska Ravanica poznat to moštima Kneza Lazara i sv. Anastasije, vrdnička kula iz rimskog perioda, u blizini je manastir Jazak i Hopovo, izletišta Zmajevac i Letenka.

Hotelski sadržaj: parking, recepcija, 96 soba, 2 restorana, otvoreni olimpijski bazen, zatvoreni bazen sa termalnom vodom 32,80C, dečji bazeni, sportski tereni, fitnes sala-teretana, staza zdravlja, tepidarijum, sauna, masaža (uz doplatu).

Sobe: mansardne sobe u potkrovlju bez terase, kablovska TV, telefon, klima uređaj, terasa, kupatilo.

Luks sobe: kablovska TV, telefon, mini bar, klima uređaj, đakuzi, kupatilo, terasa.

Ishrana: polupansion - doručak i večera ili pun pansion (doručak, ručak i večera, klasično usluživanje, izbor jela na bazi ankete).

Website: www.termal-vrdnik.comCenovnik