Topolšica

Zemlja: Slovenija

Glavni grad: Ljubljana

Valuta: evro

Vremenska zona: kao u Srbiji

Jezik: slovenački

Udaljenost od Beograda: 450 km

Kontakt telefon: +386 38 963 106

Terme Topolšica se nalazi na 543 km od Beograda. Najsavremeniji "wellness" program zadovoljiće i najzahtevnijeg gosta, bogata i raznovrsna ponuda je prilagođena svim gostima, od najmlađih do najstarijih. Terme Topolšica sa bogatstvima prirode ljubiteljima rekreacije i sportskog duha nude raznovrsne sportske aktivnosti. Zimi, skijaški centar za skijaše je od Topolšice udaljen svega 15 kilometara i nudi 75 ha uređenih površina za zimske sportove. Za avanturističke duše istraživanja u okolini, mnogobrojne kulturne, etnološke i istorijske znamenitosti. Ukupna površina vodenih bazena je 1.760 m2.

Uz jugoistočno podnožje brda Lom je termalni izvor u dolini Toplice, do 16. veka privlačio sve one koji cene snagu prirode. Tamo, uz rub šume danas se nalazi moderno lečilište koje nas opušta sa svime što priroda pruža. Terme Topolšica, udaljene od gradske buke, okružene predivnom prirodom i tišinom. Srednjogorska klima ima blagotvorne efekte i veliki broj sunčanih dana. Programi termi Topolšica zasnivaju se na dva prirodna lečilišna činioca - termalnoj oligomineralnoj hipotermalnoj vodi i blagom podalpskom klimom sa obiljem sunčanih dana. Voda iz termalnog izvora, koja doseže temperaturu od 320C, primerena je za lečenje bolesti kičme i zglobova, stanja nakon ozleda, postoperativnih stanja lokomotornog sistema, bolesti respiratornih organa, lakših oblika hroničnih oboljenja srca i neuroloških oboljenja. U lečilišnim ambulantama nude se sve vrste pregleda i terapija (termoterapija, kineziterapija, hidroterapija, elektroterapija, masaže, blatne kupke, akunpuktura i šijacu masaže). Zbog blage i prijatne klime preporučljiva je za lakša hronična oboljenja respiratornih organa i programe za poboljšanje telesne izdržljivosti. U saradnji sa bolnicom Topolšica postoje različiti pregledi za menadžerske bolesti, relaksacione i antistres programe.

Hotel je povezan sa savremenim "wellness" centrom "Zala", oazom mira, relaksacije i užitka koji u današnje vreme zbog nagomilanog stresa trebamo svi. U centru ćete naći savremeni fitnes studio sa najnovijom opremom, svet sauna, terasu sa Kneippovom stazom, terasu sa bazenom, posebne "wellness" prostorije, široku paletu masažnih i "wellness" usluga, prostore za održavanje seminara, kafanu, "a la carte" restoran i garažni prostor. Osim raznovrsnih programa, među kojima će svako pronaći nešto za sebe, od izuzetne je važnosti istaći ljubazno i stručno osoblje, koje savetuje goste i provode ih kroz program poseta. Terme Topolšica imaju tradiciju lečilišta, poslednja modernizacija lečilišta menjaju je u raskošan termalni-turistički kompleks koji čine hoteli "Vesna" i "Mladika" i apartmansko naselje "Ocepkov gaj".

Website: www.terme-topolsica.si

Poslovnica Novi Beograd

Bulevar Mihajla Pupina 113, 11070 Novi Beograd

Telefon: 011/612 83 04, 612 83 06

Faks: 011/711 50 26

Radno vreme: Ponedeljak-petak 8-18, Subota 9-14

Poslovnica Njegoševa

Njegoševa 44, 11000 Beograd

Telefon: 011/244 09 08, 245 44 67

Faks: 011/245 31 48

Radno vreme: Ponedeljak-petak 8-20, Subota 9-14