St. Julians

Republika Malta je ostrvska država sastavljena od pet ostrva u Mediteranskom moru, južno od Sicilije (80 km). Najveće ostrvo je Malta, zatim Gozo, Comino, Cominotto i Filfla. Ceo arhipelag broji 400.000 stanovnika, površina celog arhipelaga je 316 km2, a dužina obale je 137 km. Na arhitekturu Malte su ostavili traga Feničani, Rimljani, Vizantijci, Arapi, Francuzi i Britanci, koji su ovde imali koloniju do sticanja nezavisnosti 1974. godine. Glavni grad je Valeta - grad tvrđava iz XVI veka, a aerodrom je udaljen 6 km od grada. Najveći turistički centri su Slima i St. Julians, sa stenovitim obalama.Alexandra 3*


Kontakt telefon: +356 213 51 150

Lokacija: nalazi se u Paceville, u blizini diskoteka, pabova, barova i kazina. Udaljen je 500 m od peščane plaže St. George's Bay.

Hotelski sadržaj: gostima je na raspolaganju glavni restoran, snack bar, bar, servis za pranje veša, internet, TV sala, mini market, prostorija za društvene igre, menjačnica, rent-a-car i frizerski salon.

Sobe: ima 145 soba, sve su renovirane, sa kupatilom (kada ili tuš/wc), fenom, klima uređajem, balkonom, SAT TV-om, radiom, telefonom, sefom, internetom i mini-barom.

Sport i zabava: u sklopu hotela su dva otvorena bazena, dečji bazen, fitnes sala, sauna i dva skvoš terena.

Website: www.alexandrahotelmalta.com


Bay Street 4*


Kontakt telefon: +356 213 84 422

Lokacija: nalazi se u centru St. Julians-a, 50 metara od peščane plaže St. George's Bay, u blizini kazina, diskoteka, pabova i barova. U prizemlju hotela je istoimeni tržni centar.

Hotelski sadržaj: u sklopu hotela je restoran, bar, frizerski salon, menjačnica i internet.

Sobe: 150 soba, kupatilo (tuš/kada/wc), fen, klima uređaj, SAT TV, radio, telefon, mini-bar, presa za peglanje.

Sport i zabava: gostima je na raspolaganju otvoreni bazen na krovu hotela sa prostranom terasom za sunčanje i bar sa pogledom na ceo zaliv i more, sauna, đakuzi, fitnes centar i prostorije za masažu.

Website: www.baystreet.com.mt


Cavalieri 4*


Kontakt telefon: +356 231 80 000

Lokacija: sa pogledom na Balluta bay, hotel se nalazi na samoj obali mora, na ulazu u Portomaso Marinu, u blizini promenade St. Julians, centra noćnog života i glavnih gradskih autobuskih linija.

Hotelski sadržaj: nedavno renoviran hotel, u svom sastavu ima restoran sa pogledom na zaliv, internet, menjačnicu, rent-a-car i prodavnicu suvenira.

Sobe: 258 soba, kupatilo (kada ili tuš/wc), fen, klima uređaj, telefon, SAT TV, sef, mini-bar, internet.

Sport i zabava: gostima je na raspolaganju lido sa velikim otvorenim bazenom sa morskom vodom i platformom za sunčanje, suncobranima, kabinama za presvlačenje, tuševima i bazenom za decu. Na istoj platformi je zatvoreni bazen sa solarijumom koji se leti otvara i postaje drugi otvoreni bazen. Od ostalih sadržaja dostupna je sauna, đakuzi i fitnes centar.

Website: www.cavalierihotel.com.mt


Hilton 5*


Kontakt telefon: +356 213 83 383

Lokacija: nalazi se u centru St. Julians-a, na obali stenovite plaže, u Portomaso marini, u blizini brojnih kafeterija, pabova, restorana, diskoteka i kazina Dragonara, 3 km od Slime.

Hotelski sadržaj: luksuzan hotel koji u svom sastavu ima pet restorana raznih internacionalnih kuhinja, 4 bara, menjačnicu, rent-a-car i sef na recepciji.

Sobe: ima 410 moderno opremljenih soba, svaka ima balkon sa pogledom na more ili marinu, kupatilo (kada ili tuš/wc), fen, klima uređaj, SAT TV, radio, aparat za kafu i čaj, internet, mini-bar i telefon.

Sport i zabava: gostima su na raspolaganju četiri otvorena bazena (jedan samo za odrasle), bazen za decu sa toboganom, kao i "spa centar" hotela koji sadrži zatvoreni bazen, fitnes centar, tursko kupatilo, đakuzi, saunu, prostorije za masažu i razne tretmane. Gosti se mogu zabaviti vodenima sportovima ili igrajući tenis, skvoš ili bilijar.

Website: www.hiltonmaltahotel.com


Intercontinental 5*


Kontakt telefon: +356 213 77 600

Lokacija: nalazi se u centru St. Julians-a, udaljen 200 m od privatne peščane plaže u St. Georges Bay, okružen uređenim vrtom.

Hotelski sadržaj: osim četiri restorana sa raznim internacionalnim kuhinjama i tri bara, hotel u ponudi ima frizerski salon, rent-a-car, servis za pranje veša, menjačnicu, dečji klub i prodavnicu.

Sobe: 451 elegantno uređena soba, kupatilo (kada ili tuš/wc), fen, balkon, klima uređaj, internet, SAT TV, radio, telefon, pegla, sef, mini-bar, aparat za kafu i čaj.

Sport i zabava: gostima je na raspolaganju otvoreni bazen na krovu hotela sa pogledom na zaliv i grad, privatna peščana plaža, teren za skvoš, tereni za kuglanje, kao i "spa centar" sa zatvorenim bazenom, fitnes centrom, turskim kupatilom, saunom, prostorijama za masaže i različite vrste tretmana lepote.

Website: www.intercontinental.com


Le Meridien 5*


Kontakt telefon: +356 235 61 000

Lokacija: hotel ima pogled na zaliv Baluta Bay u St. Julians-u, nalazi se na promenadi uz more, nedaleko od Slime, u blizini Dragonara kazina i brojnih kafeterija, pabova, restorana i diskoteka.

Hotelski sadržaj: hotel je otvoren 2006. godine u starom, preurađenom zdanju malteške vile iz XIX veka. Od dodatnih sadržaja hotel ima četiri restorana, tri bara, prodavnice, frizerski salon i menjačnicu.

Sobe: ima 276 soba. Standardne sobe su veličine 33 m2, svaka ima kupatilo (kada ili tuš/wc), fen, terasu, klima uređaj, telefon, SAT TV, radio, internet, sef (uz doplatu), mini-bar, presu za peglanje, pribor za čaj i kafu.

Sport i zabava: gostima je na raspolaganju igralište za decu, centar za ronjenje, "spa centar" koji u svom sastavu ima tursko kupatilo, saunu, zatvoreni bazen, otvoreni bazen na krovu hotela sa barom sa kojeg se pruža pogled na Slimu i St. Julians.

Website: www.st.julians.lemeridien.com


Radisson Blue Resort 5*


Kontakt telefon: +356 213 74 894

Lokacija: hotel se nalazi u mirnom delu St. Georges zaliva, nadomak St. Julians i pruža gostima mogućnost mirnog odmora pored mora.

Hotelski sadržaj: 3 restorana, 4 bara, frizerski salon, menjačnica, rent-a-car, prodavnica.

Sobe: ima 252 sobe (uređena je po najvišim standardima hotela 5*), kupatilo (kada ili tuš/wc), fen, balkon, klima uređaj, SAT TV, telefon, mini-bar, sef, presa za peglanje, internet i pribor za čaj i kafu.

Sport i zabava: gostima su na raspolaganju tri otvorena bazena (dva sa slanom vodom), dva dečja bazena, zatvoreni bazen, đakuzi, teretana, sauna, razne masaže i tretmani lepote, dva teniska terena i ronilački centar.

Website: www.radissonblu.com/stjuliansresort-malta/


St. George's Park&La Vallette Resort 3*


Kontakt telefon: +356 213 51 147

Lokacija: Resort koga čine dva istovetna hotela, u centru je noćnog života, mnogobrojnih klubova, pabova, diskoteka, kafića, restorana, i u blizini kazina, 300 metara od peščane plaže St. George's Bay. Sadržaji oba kompleksa su dostupni svim gostima.

Hotelski sadržaj: dva restorana, dva bara, servis za pranje veša, internet, mini market i frizerski salon./p>

Sobe: hotel St. "George's Park" ima 432, a hotel "La Valletta Resort" 457 soba, studija i apartmana. Sve standardne sobe u oba hotela imaju kupatilo (kada ili tuš/wc), fen, sef, balkon, ventilator na plafonu, SAT TV, radio i telefon.

Sport i zabava: za odmor i rekreaciju hotel u ponudi ima dva otvorena bazena za odrasle i decu, bar pored bazena, zatvoreni bazen, fitnes centar, saunu, prostorije za masažu, bilijar, društvene igre i dva skvoš terena.

Website: www.sgp.com.mt


St. Jualian's Bay 5*


Kontakt telefon: +356 213 86 423

Lokacija: hotel je idealno lociran na šetalištu St. Julians, preko puta stenovite obale, na 200 m od centra, okružen brojnim kafićima, restoranima, u blizini kazina, 2 km od Silme i 15 minuta vožnje lokalnim autobusom od Valete.

Hotelski sadržaj: hotel u ponudi ima restoran poznat po bogatom izboru malteških, italijanskih i ribljih specijaliteta, bar, kafe, internet, frizerski i kozmetički salon, rent-a-car, najam bicikala i prodavnicu suvenira.

Sobe: nedavno renoviran, hotel ima 85 soba. Sve standardne sobe su opremljene u vrlo svetlom i modernom tonu, imaju kupatilo (kada ili tuš/wc), fen, balkon, klima uređaj, SAT TV, telefon, internet, sef i mini-bar.

Sport i zabava: gostima je na raspolaganju, uz doplatu, partnerski klub Neptun, sa otvorenim bazenom, a nalazi se preko puta ulice.

Website: www.stjuliansbayhotelmalta.com


Vivaldi Golden Tulip 4*


Kontakt telefon: +356 213 81 000

Lokacija: nalazi se u centru St. Julians-a, 50 metara od mora, 300 metara od kasina Dragonara, u blizini brojnih kafeterija, pabova.

Hotelski sadržaj: glavni restoran, "snack" bar, piano bar, sef na recepciji, kozmetički salon, pozorište, menjačnica, prodavnica.

Sobe: 263 sobe, kupatilo (kada ili tuš/wc), fen, klima uređaj, internet, SAT TV, telefon, pegla, mini-bar.

Sport i zabava: gostima je na raspolaganju otvoreni bazen na krovu sa terasom za sunčanje, dečji klub, zatvoreni bazen, sauna, fitnes centar, đakuzi, prostorije za masažu i tursko kupatilo.

Website: www.goldentulipvivaldi.com


Westin Dragonara 5*


Kontakt telefon: +356 213 81 000

Lokacija: jedan od najluksuznijih hotela u centru St. Julians-a, na samoj obali, okružen kafićima, restoranima i klubovima, samo 3,5 km udaljen od Slime.

Hotelski sadržaj: osim tri restorana sa ponudom domaće i internacionalnih kuhinja i tri bara, u ponudi hotela je i kazino, uređena bašta, kozmetički salon, frizerski salon, prodavnice, menjačnica, rent-a-car, servis za pranje veša i usluga čuvanja dece.

Sobe: 340 moderno uređenih soba ima luksuzno opremljeno kupatilo (kada ili tuš/wc), fen, terasu, klima uređaj, telefon, TV, radio, internet, mini-bar, sef i aparat za kafu i čaj.

Sport i zabava: hotel ima dve plaže, otvoreni bazen sa đakuzijem, terasu za sunčanje, bazene i klub za decu, teniske terene, a "spa centar" čine zatvoreni bazen, fitnes centar, tursko kupatilo, đakuzi, sauna, prostorije za masažu i razne tretmane. Dostupni su sportovi na vodi, tenis, stoni tenis i bilijar.

Website: www.westinmalta.comCenovnik