Sliema

Republika Malta je ostrvska država sastavljena od pet ostrva u Mediteranskom moru, južno od Sicilije (80 km). Najveće ostrvo je Malta, zatim Gozo, Comino, Cominotto i Filfla. Ceo arhipelag broji 400.000 stanovnika, površina celog arhipelaga je 316 km2, a dužina obale je 137 km. Na arhitekturu Malte su ostavili traga Feničani, Rimljani, Vizantijci, Arapi, Francuzi i Britanci, koji su ovde imali koloniju do sticanja nezavisnosti 1974. godine. Glavni grad je Valeta - grad tvrđava iz XVI veka, a aerodrom je udaljen 6 km od grada. Najveći turistički centri su Slima i St. Julians, sa stenovitim obalama.

Sliema je turistički gradić na severoistočnoj obali Malte, sa pogledom na Valetu, omiljeno među turistima, sa mnogobrojnim hotelima, restoranima, pabovima, prodavnicama i najvećim trgovačkim centrom. Simbol grada je promenada, duga 3 km, uz more. Od aerodroma je udaljena 9 km.Europa 2*


<Kontakt telefon: +356 213 300 804

Lokacija: nalazi se u Slimi, na šetalištu, uz samu stenovitu obalu mora, u blizini St. Julians-Paceville, centra noćnog života. Ispred hotela je autobuska lokalna stanica.

Hotelski sadržaj: restoran, internet centar, bar, bilijar, menjačnica, servis za pranje veša.

Sobe: 66 soba, kupatilo (kada ili tuš/wc), fen, ventilator na plafonu, SAT TV, telefon, a samo 15 soba ima balkon sa pogledom na more.

Website: www.europahotel-malta.com


Roma 3*


Kontakt telefon: +356 213 18 587

Lokacija: renoviran hotel, nalazi se u mirnom delu Slime, na šetalištu uz more, preko ulice je stenovita plaža. Najbliža peščana plaža je udaljena 10 minuta hoda.

Hotelski sadržaj: restoran sa mediteranskom i nacionalnom kuhinjom, lobi bar, internet, TV sala, rent-a-car, menjačnica.

Sobe: 41 soba, kupatilo (kada ili tuš/wc), fen, SAT TV, radio, telefon, ventilator na plafonu, sef, mini-bar, pribor za kafu i čaj, a većina soba nema terasu.

Website: www.hotelroma.com.mt


Carlton 3*


Kontakt telefon: +356 213 15 765

Lokacija: nalazi se na šetalištu pored mora, preko puta male i jedine peščane plaže u Slimi, koja se nalazi u sredini stenovite plaže duge 3 km. U okolini hotela su prodavnice, The Point - najveći shopping mall na Malti, kafići, restorani i barovi. Ispred hotela je stanica lokalnog autobusa kojim se može brzo i jeftino prevesti do St. Jualiansa i Valete.

Hotelski sadržaj: moderan, nedavno renoviran hotel ima restoran na 7. spratu sa pogledom na zaliv, menjačnica i iznajmljivanje bicikala.

Sobe: 47 soba, kupatilo (kada ili tuš/wc), fen, klima uređaj, SAT TV, telefon, sef, balkon, internet.

Sport i zabava: gostima je na raspolaganju otvoreni bazen sa barom i terasom za sunčanje na krovu hotela sa pogledom na panoramu grada i more.

Website: www.carltonhotelmalta.com


Plevna 3*


Kontakt telefon: +356 213 31 031

Lokacija: nalazi se u mirnom kraju Slime, 300 m od centra grada poznatom po brojnim prodavnicama, restoranima i kafićima, udaljen je samo 200 m od stenovite plaže i 4 km od St. Juliansa.

Hotelski sadržaj: osim restorana u kome se služe specijaliteti lokalne i internacionalne kuhinje - "a la carte", snack i vinskog bara, hotel ima i krovnu terasu za sunčanje, menjačnicu, internet i servis za pranje veša.

Sobe: ima 100 renoviranih i moderno opremljenih soba, kupatilo (kada ili tuš/wc), fen, telefon, aparat za čaj i kafu, mini frižider, klima uređaj, SAT TV, sef.

Sport i zabava: gostima je na raspolaganju bilijar, prostorija za društvene igre, pikado i The Plevna Beach club, koji u svom sastavu ima otvoreni bazen sa morskom vodom za odrasle i decu, tuševe i kabine za presvlačenje, ležaljke i suncobrane sa barom.

Website: www.plevnahotel.com


New Tower Palace 3*


Kontakt telefon: +356 213 37 271

Lokacija: nalazi se na promenadi uz more i stenovitu plažu, u neposrednoj blizini brojnih prodavnica, restorana, barova. Ispred hotela je stanica lokalnog autobusa kojim se može brzo i jeftino prevesti do St. Juliansa i Valete.

Hotelski sadržaj: hotelski restoran nudi pansionske obroke, kao i "a la carte" uslugu, a u svojoj ponudi ima dva bara, TV salu i internet.

Sobe: 62 sobe, kupatilo (kada ili tuš/wc), fen, balkon, klima uređaj, telefon, SAT TV, mini-bar, presa za peglanje, sef.

Sport i zabava: gostima je na raspolaganju otvoreni bazen na krovu hotela, sa barom i terasom za sunčanje.

Website: www.newtowerpalacehotel.com


Diplomat 4*


Kontakt telefon: +356 234 97 000

Lokacija: hotel je preko puta ulice čuvene promenade uz more i stenovite plaže, okružen mnogobrojnim restoranima, pabovima i prodavnicama. Autobuska stanica lokalnog autobusa koji saobraća do Valete i St. Juliansa (3 km) je ispred hotela.

Hotelski sadržaj: glavni restoran, bar, pab, menjačnica, servis iznajmljivanja bicikala, rent-a-car.

Sobe: 111 soba, kupatilo (kada ili tuš/wc), fen, balkon, klima uređaj, telefon, SAT TV, radio, mini-bar, internet, sef i aparat za kafu i čaj.

Sport i zabava: gostima je na raspolaganju otvoreni bazen na krovu hotela sa đakuzijem, barom i terasom za sunčanje, sauna, fitnes centar, a na stenovitoj plaži preko ulice dostupni su u sportovi na vodi.

Website: www.diplomat.com.mt


Park 4*


Kontakt telefon: +356 213 73 900

Lokacija: nalazi se 100 m od promenade uz more duž kamenite plaže, nedaleko od brojnih prodavnica i restorana, 3 km od St. Julians - Paceville, centra noćnog života. Autobuska stanica lokalnog autobusa koji saobraća do Valete i St. Juliansa je ispred hotela.

Hotelski sadržaj: gostima je na raspolaganju restoran koji nudi širok izbor jela nacionalne i internacionalne kuhinje, dva bara, servis za pranje veša, menjačnica i internet centar.

Sobe: 152 sobe, kupatilo (kada ili tuš/wc), fen, klima uređaj, balkon, internet, SAT TV, radio, telefon, sef, mini-bar.

Sport i zabava: ljubiteljima sportskih aktivnosti i razonode hotel nudi manji zatvoreni bazen sa đakuzijem, otvoreni bazen na krovu hotela sa terasom za sunčanje i barom pored bazena, fitnes centar, saunu i prostoriju za društvene igre.

Website: www.parkhotel.com.mtCenovnik