Prolom Banja

Prolom Banja se nalazi na jugu Srbije, na nadmorskoj visini od 550-668 m. Udaljena je od Kuršumlije 23 km, od Beograda 290 km, a od Niša 82 km. Do Prolom Banje se može doći auto-putem Beograd-Niš, a zatim magistralnim putem Niš-Rudare. Umereno-kontinentalna klima i bujna vegetacija blagotvorno deluju na organizam, jačajući njegovu otpornost, pa se Prolom Banja ubraja i u klimatska lečilišta. Medicinske indikacije: oboljenja bubrega i mokraćnih puteva (hronične infekcije bubgrega, mokraćnih puteva i prostate, kamen u bubregu, pesak u mokraćnim kanalima, stanja posle operacija na bubrežno-mokraćnom sistemu), oboljenja organa za varenje (gastritis, čir želuca i dvanaestopalačnog creva, katari creva, hronični zatvor, upala žuči i žučnih puteva, kamen u žuči, stanja posle operacija na organima za varenje), bolesti kože (ekcemi, psorijaza, varikozni ulus) i bolesti perifernih krvnih sudova i vanzglobni reumatizam. U Prolom Banji se sprovodi poseban program "Briga o lepoti", koji obuhvata bioelektrično toniranje lica, kompleksnu terapiju celulita, ručnu masažu tela i terapiju "bioptronom". Gostima su na raspolaganju teretana, kinezi sala, bazen i "staze zdravlja". Postoji mogućnost organizovanja izleta do "Đavolje Varoši", jedinstvene prirodne retkosti erozivnog porekla, koju sačinjavaju 202 zemljane piramide visine od 2 do 15 m, sa andezitnim kapama na vrhu, Kuršumlije i obližnjih manastira.Specijalna bolnica za rehabilitaciju Junaković


Kontakt telefon: +381 27 838 8111

Hotelski sadržaj: 212 soba u 3 objekta (od kojih su dva vezana toplom vezom sa medicinskim i "wellness" centrom), parking, park, recepcija, restoran, otvoreni i zatvoreni bazen sa termalnom vodom, igraonica za decu, parno kupatilo hamam, slana soba, stoni tenis, bilijar, pikado, mali fudbal, košarka, šah na otvorenom.

Sobe: 2 klasična ležaja ili francuski ležaj (sa instaliranom prolom vodom), kablovska TV, Wi-Fi, telefon, bade mantil, fen, kupatilo, sve sobe (osim prizemlja) imaju terasu.

Apartman: 4 apartmana, dnevni boravak, LCD TV, frižider, mini kuhinja, spavaća soba sa francuskim ležajem, kupatilo. Apartmani imaju pogled na banjski park i imaju dve terase.

Website: www.prolombanja.comCenovnik