Meganissi

Meganissi je ostrvce (20 km2) udaljeno od Lefkade 4 nautičke milje istočno, a najveće u arhipelagu malih ostrva: Skorpios (Onazisovo ostrvo), Thilia i Kithros, koja čine oblast Tafion. Po legendi osnovao ga je kralj Tafis, sin boga Posejdona kada je napustio Troju. Do njega se stiže trajektom iz Nidrija (20 min.) do Vatija i Spartohori luke, a od Meganisija do Itake i Kefalonije. Ostrvo je pokriveno maslinjacima i borovinom. Ima dosta zaliva kao što su Ampelaki, Mpalos i poznatih plaža kao što su "Ag Iannis", "Spilia", "Pasumaki", "Ampelakia", "Fanari", "Atherinos" i "Limonari". Na jugozapadnom delu ostrva se nalazi poznata pećina sa malom plažom unutra "Papanikolis" i "Iovani". Danas ima 1.000 stanovnika u tri živopisna sela: Vathy, Katomeri i Spartochori, koja se odlikuju tradicionalnom arhitekturom, lukama sa ribljim restoranima i izuzetno čistim morem.Esperides Resort 4*


Lokacija: 500 m od plaže i od tradicionalnog sela Spartochori i 6 km od luke Vahti u Meganisiju. Hotel je povezan i brodskim linijama do Nidrija (20 minuta vožnje brodom).

Hotelski sadržaj: parking, recepcija, sef (besplatno), restoran, bazen, 2 dečja bazena, đakuzi, bar, sala za konferencije, Wi-Fi, TV sala.

Sobe (20 m2): klima uređaj, LCD SAT TV, telefon, kupatilo, prostrani balkon sa pogledom na prirodu ili susedno ostrvo Scorpios.

Google maps: 38.662601, 20.756627.

Website: www.esperides-resort.grCenovnik