Banja Koviljača

Jedna od najlepših i najlekovitijih banja Balkana, nalazi se u zapadnoj Srbiji, 3 km od Loznice, pored reke Drine i izletišta "Sunčana Reka" (omiljena lokacija snimanja Šotrinih filmova) i šumovite planine Gučevo, na nadmorskoj visini od 128 m. Okružuju je i prostrane ravnice Mačve i Semberije i planine (Boranja, Sokolske planine, Cer). Nalazi se u regionu Podrinja, na koji se nastavljaju brdoviti Jadar, blago zatalasana Pocerina i plodna i zaravnjena Mačva, na 9 km od Vukovog Tršića. Bogati izvori sumporovite vode, lekovito blato, povoljni klimatski uslovi, kao i brojni kulturno-istorijski spomenici, neodoljiv su izazov za razvoj svih vidova turizma. Do Banje Koviljače drumski se stiže, iz Beograda, autoputem Beograd-Ruma, a zatim regionalnim putem Ruma-Šabac-Loznica-Banja Koviljača (145 km), iz Novog Sada regionalnim putem Novi Sad-Ruma-Šabac-Loznica-Banja Koviljača (143 km). U Banji Koviljači postoji železnička stanica na pruzi Beograd-Mali Zvornik, ali njom saobraćaju samo lokalni vozovi. Granični prelaz ka Bosni i Hercegovini udaljen je 5 km. Banja Koviljača se preporučuje za reumatična oboljenja, degenerativne promene zglobova i kičmenog stuba, diskus herniju i stanje nakon operacije, osteoporozu,mišićna oboljenja, sterilitet.Specijalna bolnica za rehabilitaciju


Kontakt telefon: +381 15 895 210.

U samom srcu Banje Koviljače u velikom parku, nalazi se Specijalna bolnica za rehabilitaciju, jedna od najsavremenijih rehabilitacionih centara te vrste u Evropi. Ova elitna zdravstvena ustanova za prevenciju, lečenje i rehabilitaciju, uspela je da višedecenijskim iskustvom, na najbolji način, poveže blagodeti tradicionalnog - prirodnog lečilišta sa svim onim što nudi savremena fizikalna medicina i rehabilitacija. Po svojim smeštajnim kapacitetima, kvalitetnoj ishrani i vrhunskoj usluzi, ubraja se u red evropskih hotela visoke kategorije. Kao jedan od najstarijih rehabilitacionih centara u Srbiji, osim najsavremenijih metoda lečenja i prirodnih blagodeti, gostima nudi prelepu okolinu banjskog parka.

Smeštaj: Specijalna bolnica za rehabilitaciju - Banja Koviljača raspolaže sa 416 postelja u luksuznim apartmanima, jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama koje su opremljene na nivou hotela 3*. Smeštaj je u vili Dalmacija (prizemlje, 1., 2. i 3. sprat ), Novom Objektu (1, 2 i 3.sprat), vili Hercegovini u apartmanima u prizemlju, i u Standard objektu. Zajednička recepcija (prijavljivanje od 10 h do 13 h prvi dan), restoran, kafe otvoreni i zatvoreni, bašta, deo za terapije. Objekat je sistemom toplih veza povezan sa ostalim objektima ove ustanove. Banja ima i wellness centar za negu i anti age tretmane, sa bazenom, saunom, fitnes centrom, đakuzijem, solarijumom, kraljevskom kadom i masažom.

U vili "Dalmacija" sobe: interna i satelitska televizija, Wi-Fi, telefon, kupatilo. Deo soba ima i terase.

Bolesnički dan uključuje: pregled lekara specijaliste, četiri terapije dnevno po savetu lekara (svakog dana osim nedelje), pun pansion (doručak, ručak, večera, doručak samoposluživanje, izbor više jela, ručak i večera glavno jelo izbor tri jela dan ranije na bazi ankete, desert i salata samoposluživanje).

Za wellness goste cena uključuje: konsultacija lekara, sauna, fitnes, otvoreni i zatvoreni bazen, pun pansion (doručak, ručak i večera).Cenovnik