Kasandra

Zemlja: Grčka

Glavni grad: Atina

Valuta: evro

Vremenska zona: 1 čas unapred u odnosu na Srbiju

Jezik: grčki

Kasandra je zapadno poluostrvo Halkidikija ili prvi prst. Njene bele plaže su prve privukle turiste iz celog sveta. Prostrana borova šuma, bistro more, bogat noćni život nesumnjivo daju prednost Kasandri nad drugim mestima za odmor.

Selo Mola Kaliva se nalazi na zapadnoj strani poluostrva Kasandra, na sat vremena vožnje od Soluna. Mola Kaliva je malo grčko selo, ali gde možete naći: prodavnice, pekare, riblje i druge restorane. U blizini su benzinske pumpe i banke. U Mola Kalivi ćete svoj odmor provesti mahom među Grcima, daleko od masovnog turizma.

Kalandra je mesto nedaleko od obale u centralnom delu Kasandre, na zapadnoj obali, idealno za miran i porodičan odmor koje krase nekoliko dugih i pustih plaža.

Paliouri je malo mesto na samom špicu Kasandre, poznato po okolnoj borovoj šumi i jednoj od najlepših plaža Halkidikija.

Nea Moudania se nalazi na samom početku Kasandre, 60 km od Soluna. Predstavlja najveći grad na Halkidikiju, koji su 1922. godine osnovali Grci izbeglice iz turskog grada Moudania (danas Mudanya), dodavši mu u nazivu Nea (Nova). Nea Moudania je mirno mesto, idealno za porodični odmor.

Sani Resort - u sredini poluostrva Kasandra, sa zapadne strane. Kompleks "Sani Resort naselja" čine četiri luksuzna hotela: "Sani Beach Club", "Sani Beach Hotel", "Porto Sani Village" i "Sani Asterias Suites". Sani resort ima sopstvenu marinu za jahte, "spa" centre, veliki broj bazena, restorana, barova i prodavnica koje će učiniti zadovoljnim i najprobirljivijeg gosta.

Nea Kalikratia je malo turističko mesto, udaljeno 60 km od Soluna. U gradu se nalaze mnogobrojne prodavnice, picerije, taverne, kafići, diskoteke i zabavni park na vodi.

Nea Potidea je smeštena na samom kanalu Potidea koji odvaja Kasandru od kopnene Grčke. Nalazi se 6 km od Nea Moudanie i 66 km od Soluna. Lepota ovog mesta neće nikoga ostaviti ravnodušnim, a posebna atrakcija je crkva iz XVI veka, kao i ostaci tvrđave u kojoj su se grčki pobunjenici zakopali 1821. godine.

Afitos je po mnogima jedno od najlepših mesta na Halkidikiju sa kojeg se pruža fascinantan pogled na zaliv. Danas ima nekoliko većih turističkih kompleksa, ali je i dalje uspelo da sačuva tradicionalan izgled sa starim kamenim kućama.

Kalithea - smeštena južno od Afitosa i 95 km od Soluna, danas je najveće i najpoznatije turističko mesto na Kasandri, sa najboljim noćnim životom. Čine ga duge peščane plaže okružene borovom šumom i maslinjacima. Ima više luksuznih hotelskih kompleksa, nekoliko velikih noćnih klubova i najviše privlači one kojima je aktivan noćni život sastavni deo odmora. Kalithea može da se pohvali i ostacima antičkog hrama posvećenom bogu Zevsu iz V veka stare ere, kao i svetilištem Dionisa i Nimfi.

Kriopigi - sagrađen je na mestu nekadašnjih antičkih gradova Neopolisa i Flegre. Odlični klimatski uslovi i visok nivo usluge čine ovo mesto potpuno drugačijim od ostalog dela regije, tako da je idealan za miran odmor. Privlačnost ovog mesta su dve odlične plaže koje su 2005. godine dobile ekološki sertifikat za kvalitet "Plava zastava".

Pefkohori je udaljen 105 km od Soluna, gradić koji je spojen šetalištem dugim 3 km sa Haniotijem. Poznat je po borovim šumama i kristalno bistrim morem. Gradić pruža sve mogućnosti za prijatan, lep i nezaboravan odmor sa brojnim sadržajima.

Hanioti - nalazi se između Polihrona i Pefkohorija, a od Soluna je udaljeno 105 km. Najveće turističko mesto na Kasandri. Po legendi, ime je dobilo po osnivaču koji je došao iz grada Hania na Kritu. Hoteli, restorani, tradicionalne taverne, moderni barovi i diskoteke učinili su ovo mesto najpopularnijim u regiji, a duge peščane i šljunkovite plaže su među najlepšim u celoj Grčkoj.

Poslovnica Novi Beograd

Bulevar Mihajla Pupina 113, 11070 Novi Beograd

Telefon: 011/612 83 04, 612 83 06

Faks: 011/711 50 26

Radno vreme: Ponedeljak-petak 8-18, Subota 9-14

Poslovnica Njegoševa

Njegoševa 44, 11000 Beograd

Telefon: 011/244 09 08, 245 44 67

Faks: 011/245 31 48

Radno vreme: Ponedeljak-petak 8-20, Subota 9-14