Val d'Isere

Val d'Isere se nalazi u Savojskim Alpima, na nadmorskoj visini između 1.550 do 3.656 m. Deo je čuvene skijaške regije Espace Killy, nazvane po trostrukom olimpijskom šampionu Jean-Claude Killy. Ukupno ima 300 km ski staza (27 km teških, 75 km srednje težine i 198 km lakih). Poseduje 99 liftova koji prevoze i do 135.000 skijaša na čas.

Staze su raznolike, tako da zadovoljavaju potrebe kako početnika, tako i iskusnih skijaša i ljubitelja adrenalina. Pojedini delovi staza koji se spuštaju pod uglom od 630, pravi su izazov za ljubitelje zimskih sportova.

Skijanje je omogućeno tokom čitave godine, od decembra do maja će ljubitelje zimskih sportova obradovati kvalitetan sneg, a posebno je atraktivno letnje skijanje na lednicima.

Istoimeno skijaško-turističko naselje, može se pohvaliti "dušom" u vidu starog, lepog i mondenskog centra, pretežno izgrađenog u stilu savojskog baroka. Stara kamena arhitektura diktira izgled i novoizgrađenim i objektima čija se gradnja tek planira, tako da su fasade u potpunoj harmoniji. Mesto je svake godine i pozorište uzbudljivog spusta za Svetski kup, a čuveno je i po tome što su se tokom Zimskih olimpijskih igara 1992. godine neka takmičenja održala upravo ovde.

Val d'Isere raspolaže velikim brojem dobrih restorana sa izvrsnom hranom, prodavnicama, kafeima prijatnog ambijenta, noćnim klubovima, diskotekama i bioskopskom salom. Uživanje u boravku u ovom skijaškom centru upotpunjuje fenomenalan pogled na glečer Grande Motte.

Putni pravac: Beograd-Ljubljana-Venecija-Milano-Torino-tunel Frejus-Albertvil-Bourg St. Maurice-Val d'Isere.
Cenovnik