Bukovička banja

Od davnina su ljudi ovog kraja znali za blagotvornost Bukovičke kisele vode. Dositej Obradović (1811. godine) je njom čuvao svoje zdravlje. Na zahtev kneza Miloša Obrenovića dopremana je u "butelima" i korišćena na dvoru kao stona voda. U prvoj deceniji ovog veka počinje ručno flaširanje kisele vode "Knjaz Miloš" podignutom nad istoimenim izvorom. Prvo stručno priznanje za lekovitost ova voda je dobila od E. Lindenmajera, načelnika saniteta Knjaževine Srbije početkom prošlog veka, da bi se, kao stona voda, u decenijama ovog veka okitila najvišim međunarodnim odličjima za kvalitet (1906. u Briselu, 1907. u Londonu, 1996. u Briselu i Varni). Blagotvorna svojstva Bukovičke kisele vode korišćena su tokom dva veka za okrepljenje i lečenje. Danas se u banjskom lečilištu "Bukovička banja", na bazi lekovitosti mineralnih voda, gline i vazdušne banje, primenjuju najsavremenije terapeutske metode u lečenju oboljenja gastrointestinalnog i hepatobilijarnog sistema, bolesti respiratornog, kao i povrede i oboljenja lokomotornog sistema. Po svojim karakteristikama Bukovička Banja je jedna od najkompleksnijih balneoklimatskih turističkih naselja u Srbiji i predstavlja pouzdan fenomen u oblasti banjskog lečenja i rehabilitacije. U banji su vam dostupni sledeći sadržaji: postojanje prirodno-lekovitih faktora (izvor hladne i tople mineralne vode, glina i klima), službe specijalizovanih programa, programa u oblasti prevencije, banjskog lečenja, rehabilitacije i rekonvalescencije, ugostiteljstva, zdrave hrane, nacionalne i evropske kuhinje, kulturno-istorijski spomenici, prirodne lepote i izletišta (Kneževa sala, Risovačka pećina, Oplenac sa spomen-mauzolejem, planina Bukulja), kulturni i zabavni sadržaji (Smotra umetnosti "Mermer i zvuci", Međunarodni simpozijum skulpture "Beli Venčac" i keramike "Svet keramike"). Mineralna voda se primenjuje na dva načina: pijenjem tople i hladne mineralne vode i kupanjem u mineralnoj vodi do određene temperature. Glina se koristi mešanjem sa mineralnom vodom, lekovitim supstancama i lekovitim biljem i primenjuju kao lekovite hladne i tople obloge i kao kozmetičko sredstvo. Mineralna voda pijenjem se koristi kod sledećih oboljenja i stanja: hroničnih bolesti želuca i creva, hroničnih bolesti jetre, žuči i žučnih puteva, bolesti metabolizma (šećerna bolest), bolesti mokraćnih organa. Mineralna voda se koristi kupanjem kod sledećih oboljenja: zapaljenski reumatizam, degenerativni reumatizam, ekstraartikularni reumatizam i oboljenja i stanja posle povrede lokomotornog aparata. Najpoznatiji i najatraktivniji deo Aranđelovca je park i Bukovička Banja koja se nalazi u centru grada, na parkovskoj površini od 24 ha. Banjski park je čuven po svojim cvetnim alejama, fontanama, izvorima mineralne vode, skulpturama i drvoredima.Izvor 5*


Kontakt telefon: +381 25 772 311

Kontakt telefon: +381 34 700 400

Lokacija: luksuzan hotel "Izvor" je kongresno SPA&Wellness resort hotelsko zdanje koje se prostire na preko 32.000 m2. Nalazi se u Aranđelovcu, u Bukovičkoj banji, preko puta banjskog parka, a od Beograda je udaljen 75 km.

Hotelski sadržaj: parking, recepcija, restoran, lobi bar, kuglana, bilijar, stoni tenis, dečja igraonica, spoljašna dečja igraonica, wellness centar sa devet bazena sa preko 1000 m2 vodenog ogledala sa prirodnom, lekovitom, termomineralnom vodom, prečišćenom najsavremenijom tehnologijom, aqua park sa tri bazena, dvanaest slajdova za odrasle, tri slajda za decu i mnoštvom atrakcija, 165 smeštajnih jedinica (kapaciteta do 500 gostiju), jednokrevetne i dvokrevetne sobe, superior sobe, apartmane i superior apartmane. U sklopu hotelsko-turističkog kompleksa Izvor, nalazi se i aqua park, sa tri bazena, dvanaest velikih tobogana od kojih je najviši 22 m, dečjim atrakcijama, nacionalnim restoranom, kafeima, terenima za male sportove i tenis, kao i amfiteatrom za koncerte i druge događaje na otvorenom prostoru. Korišćenje aqua parka je besplatno za goste hotela. SPA&Wellness programi u hotelu "Izvor" su idealni za podmlađivanje kože i tela, regeneraciju kože, otklanjanje stresa, poboljšanje imuniteta, smanjenje kilograma i povećanje energije. Oni greju organizam i podstiču stvaranje serotonina – hormona sreće. SPA&Wellness programi hotela "Izvor" obuhvataju sledeće sadržaje: veliki centralni zatvoreni bazen (300C), spoljašnji bazen sa barom u vodi, spoljašnji dečji bazen, dva zatvorena dečja bazena, hidromasažna kada, turska banja (380C), bazen za odmaranje (360C), relaks soba, bio sauna, ruska banja, parno kupatilo, vichy masaža, finska suva sauna, soba za masažu, soba za tretmane lica i tela, veseli tuševi sa zvučnim i svetlosnim efektima ("Sibirska noć", "Karipska oluja" i "Kišna magla"). Spa&Wellness centar dostupan je isključivo gostima hotela, a njegovo korišćenje je besplatno. Radno vreme Wellness centra je 08:00 - 21:00h.

Sobe: moderni nameštaj, centralna klimatizacija, mini bar, sef, besplatan wireless internet, LCD TV i Voip telefon. U okviru hotelskog smeštaja nalaze se i četiri sobe za lica sa posebnim potrebama. Superior sobe imaju povezanu dnevnu i spavaću sobu.

Website: www.a-hotel-izvor.comCenovnik