Bugiba

Republika Malta je ostrvska država sastavljena od pet ostrva u Mediteranskom moru, južno od Sicilije (80 km). Najveće ostrvo je Malta, zatim Gozo, Comino, Cominotto i Filfla. Ceo arhipelag broji 400.000 stanovnika, površina celog arhipelaga je 316 km2, a dužina obale je 137 km. Na arhitekturu Malte su ostavili traga Feničani, Rimljani, Vizantijci, Arapi, Francuzi i Britanci, koji su ovde imali koloniju do sticanja nezavisnosti 1974. godine. Glavni grad je Valeta - grad tvrđava iz XVI veka, a aerodrom je udaljen 6 km od grada. Najveći turistički centri su Slima i St. Julians, sa stenovitim obalama.

Burgibba i Qawra je na severoistoku ostrva, u zalivu St. Paul, na 30 min. vožnje od Valete (18 km). Živopisno mesto sa mnoštvom taverni, pabova, prodavnica i šetalištem uz more, koje ga spaja sa ribarskim mestom St. Pol. Obala je stenovita, a peskovita plaža Meliha je udaljena 20-tak minuta vožnje. Od aerodroma je udaljen 17 km.The Buggiba Hotel 3*


Kontakt telefon: +356 215 80 861

Lokacija: hotel se nalazi u samom centru mesta, u zalivu St. Paul Bay. Od stenovite plaže je udaljen 500 m.

Hotelski sadržaj: pored glavnog restorana u kojem se služe jela domaće i internacionalne kuhinje, hotel ima piceriju i dva bara. Od ostalih sadržaja gostima su na raspolaganju sef na recepciji, SAT TV sala, čitaonica, servis za pranje veša, menjačnica i internet centar.

Sobe: 368 soba, kupatilo (kada ili tuš/wc), SAT TV, telefon, klima uređaj i balkon (economy soba nema balkon).

Sport i zabava: za odmor i rekreaciju hotel nudi otvorene bazene za decu i odrasle, zatvoreni bazen sa đakuzijem i teren za mini golf.

Website: www.thebugibbahotelmalta.com


Topaz 4*


Kontakt telefon: +356 215 72 416

Lokacija: nalazi se 800 m od glavnog trga i 450 m od stenovite plaže. U neposrednoj blizini hotela su restorani, barovi i prodavnice.

Hotelski sadržaj: glavni restoran, picerija, bar pored bazena, pub, prodavnica, čitaonica, frizerski salon.

Sobe: 402 sobe, kupatilo (tuš/wc), fen, TV, radio, sef.

Sport i zabava: gosti hotela mogu da se relaksiraju na otvorenom ili u manje zatvorenom bazenu, kao i u sauni. Za rekreaciju su na raspolaganju teren za odbojku, stoni tenis i pikado, a za najmlađe goste dečji bazen, igraonica i mini klub.

Website: www.topazhtl.comCenovnik