Bled

Bled se prvi put pominje u spisima 1004. godine, kada je nemački car Henrik II poklonio biskupima u čijem posedu je ostao do 1803. godine. Na inicijativu Arnolda Rikija, Švajcarca, ovde je otvoreno prvo lečilište 1854. godine. Simbol Bleda je crkva Marijanog rojstva na ostrvu, imala je pet prethodnica od VIII veka do današnje iz XV veka, podignuta u gotskom, a završena u baroku. Jezero je dugo 2.120 m, širine 1.380 m, najveća dubina je 30 m. Nepropustite šetnju obalama jezera, vožnju čamcem po jezeru, uživanje u spa centrima i čuvenim bledskim krempitama.

Izleti: Bohinj, Vintgar, Triglavski narodni park.Golf 4*


Lokacija: moderan hotel u centru Bleda, preko puta hotela "Savica", u zelenilu, na manjoj uzbrdici, 200 m od jezera, renoviran 2005. godine.

Hotelski sadržaj: 150 soba, parking, recepcija, sef, bežični internet, hotelski restoran, restoran "Veranda", bar, "wellness" centar "Živa", sa kompleksom termalnih bazena na dva nivoa (površine 380 2), sauna sa otvorenim bazenom, đakuzi, kozmetički i frizerski salon.

Sobe: TV, telefon, mini-bar, sef, kupatilo, fen. Sobe sa klima uređajem, balkonom i internetom su na upit.

Ishrana: polupansion - doručak i večera (samoposluživanje, izbor više jela).


Garni Hotel Jadran 3*


Lokacija: u centru Bleda, pored hotela "Grand Toplice". Mali hotel sa delom soba koje gledaju na jezero i letnju plažu, a delom na mirnu okolinu.

Hotelski sadržaj: parking, recepcija sa sefom, 45 soba, restoran, bar. Restoran "Panorama" u blizini hotela pruža uslugu ishrane (večera).

Sobe: SAT TV, telefon, mini-bar, kupatilo, fen. Trokrevetne sobe su sa pomoćnim ležajem širine 70 cm. Hotelske sobe su samo za nepušače.

Ishrana: doručak (samoposluživanje, izbor više jela), večera (menu, izbor tri jela, klasično usluživanje).


Park 4*


Lokacija: u centru Bleda, na obali jezera na šetalištu. Hotel sa dugom tradicijom. Hotelska poslastičarnica pravi originalne bledske krempite još od 1953. godine.

Hotelski sadržaj: parking, recepcija, 217 soba, internet, restoran, picerija "Rikli", bar, poslastičarnica, kafe, zatvoreni bazen sa toplom termalnom vodom, đakuzi, sauna, fitnes, masaža. Hotel je renoviran 2006. godine. Golf tereni su udaljeni 5 km od hotela, a mini-golf 200 m.

Sobe: SAT TV, telefon, internet, mini-bar, kupatilo, fen, balkon. Sobe sa pogledom na jezero uz doplatu (imaju sef i klima uređaj).

Ishrana: polupansion, doručak i večera (samoposluživanje, izbor više jela).


Savica 3*


Lokacija: u centru Bleda i u blizini hotela "Golf". Hotel preporučujemo porodicama zbog povezanih family soba i apartmana sa kuhinjom. Renoviran je 2008. godine.

Hotelski sadržaj: 114 soba i apartmana, parking, recepcija, internet, sala za doručak, dok se večera servira u hotelu "Golf", aperitiv bar, igraonice za decu, dečja animacija. Gosti mogu koristiti bazene u hotelu "Golf" ("wellness" centar "Živa").

Sobe: TV, telefon, mini-bar, sef, kablovski internet, klima uređaj, kupatilo. Sobe sa balkonom na upit.

Apartmani: TV, telefon, sef, klima uređaj, internet, mini kuhinju, kupatilo.

Ishrana: polupansion - doručak i večera (u hotelu "Golf", samoposluživanje, izbor više jela).


Grand Hotel Toplice 5*


Lokacija: na obali jezera, sa predivnim pogledom na ostrvo. Hotel sa tradicijom, nudi udobnost i stil iz tridesetih godina XX veka.

Hotelski sadržaj: 87 soba i apartmana. Hotel je 2002. godine renoviran. Parking, recepcija, bežični i kablovski internet, tri kongresne dvorane, restorani "Grand", "Julijana" i "Panorama", bar, vinoteka (sa čuvenim slovenačkim vinima), "wellness" studio "Luisa" sa termalnom vodom u bazenu (220), saunama: turska, finska, infra, solarijum, kozmetički salon, masaža.

Sobe: SAT TV, telefon, klima uređaj, stilski nameštaj, sef, mini-bar, kablovski internet, kupatilo, balkon. Deo soba je sa pogledom na park, a deo sa pogledom na jezero. Sobe za osobe sa posebnim potrebama na upit.

Ishrana: polupansion - doručak (samoposluživanje, izbor više jela), večera (meni, izbor 4 vrste jela, klasičan način usluživanja).


Trst 3*


Lokacija: u blizini Bledskog jezera, u blizini hotela "Grand Toplice". Prvobitni hotel datira iz 1900. godine.

Hotelski sadržaj: parking, recepcija, 28 soba, restoran "Panorama".

Sobe: SAT TV, telefon, kupatilo. Trokrevetne sobe su sa pomoćnim ležajem. Deo soba je sa pogledom na jezero, drugi deo sa pogledom na okolinu.

Ishrana: polupansion - doručak (samoposluživanje, izbor više jela), večera (menu, izbor tri jela, klasično usluživanje u obližnjem restoranu "Panorama").Cenovnik