Asprovalta, Stavros, Nea Vrasna

Asprovalta je turističko mesto u zalivu Sv. Đorđe-Strimonikos, na 80 km od Soluna ka Kavali. Spojena je sa letovalištima Nea Vrasna i Stavros. Poznata je po peščanoj plaži dugoj 1 km, oivičenoj drvoredom i kejom, sa lepim ulicama i bogatim večernjim sadržajima.

Stavros se nalazi u zalivu Strimonikos, na 70 km od Soluna i 4 km od Asprovalte, u opštini Rendina. Kristalno čisto more, očuvana priroda, prelepe peščane plaže nagrađene su priznanjem "Plava zastava" za ekološki očuvanu prirodu. Platania je plaža na kojoj ćete da nađete svoj mir i odmor, okružena malom šumom. Mesto i okolina obiluju zelenilom koje se pruža od planine Holomontas, u čijem podnožju se nalazi Stavros. Duž obale je park platana, koja sa svojim terenima za sport i zabavu predstavlja mesto za izlete i rekreaciju. Ljubitelji sporta mogu se baviti skijanjem na vodi, tenisom, paraglajdingom, odbojkom na plaži, ljubitelji grčke istorije i kulture mogu posetiti arheološke lokalitete i ostale znamenitosti - manastir Kakovo, drevnu Stagiru (rodno mesto grčkog filozofa Aristotela), gde se može videti prelepa statua podignuta njemu u čast, stari Amfipolis, Aretuzu, Artemizio zamak ...

Nea Vrasna je mali grad na obali Egejskog mora u regiji Svetog Đorđa. Udaljen je 70 km od Soluna, 500 m od Asprovalte i oko 6 km od Stavrosa. Mesto se odlikuje širokim ulicama, lepo uređenim kejom i prelepom peščanom plažom, kao i brojnim kafeima i tavernama. Idealan je za miran porodični odmor.Saint George 4*


Kontakt telefon: +302 3970 239 99

Lokacija: u centru Asprovalte, 100 m od plaže.

Hotelski sadržaj: moderan, renoviran hotel (dozvoljeni kućni ljubimci uz prethodnu najavu), 35 soba, recepcija, restoran, kafe, TV sala, teretana, vrt.

Sobe: klima uređaj, SAT TV, sef, besplatan Wi-Fi, fen, kupatilo, balkon.

Ishrana: noćenje sa doručkom.

Website: www.stgeorge.gr


Makedos 1*


Kontakt telefon: +2397 022 420

Lokacija: 10 m od plaže u Nea Vrasni, u zalivu Stymonikos, nedaleko od Stavrosa i Asprovalte.

Hotelski sadržaj: parking, recepcija, Wi-Fi u lobiju, bar, restoran, besplatne ležaljke i suncobrani na plaži.

Studio SV ili studio sa baštom: klima uređaj, SAT TV, dva kreveta i sofa na razvlačenje, kuhinja, kupatilo, balkon ili terasa.

Ishrana: doručak (samoposluživanje, izbor više jela).

Website: www.makedos.gr

Google maps: 40.711313, 23.704161


Rendina Beach 2*


Kontakt telefon: +302 2397 061 771

Lokacija: 30 m od plaže u Stavrosu, u zalivu Strymonikos, nedaleko od Nea Vrasne i Asprovalte.

Hotelski sadržaj: parking, recepcija, lift, Wi-Fi u lobiju, lobi sa TV, restoran, bazen, dečje igralište, stoni tenis.

Sobe: klima uređaj, frižider, mala kuhinja, Wi-Fi, TV, kupatilo, terasa.

Ishrana: doručak (samoposluživanje, izbor više jela).

Website: www.stavrosbeach.gr

Google maps: 40.666547, 23.693746Cenovnik